nl  /  Nieuws

IMPALA container voor veilig en efficiënt intern en extern transport van kunst

 

Klik voor meer informatie: animatie Impala

Nieuwe depotinrichting voor Städtische Museum in Göttingen - augustus 2014

Wij kunnen trots berichten dat wij de opdracht hebben ontvangen voor het inrichten van het nieuwe depot van het Städtische Museum in Göttingen (DE).

De uitgebreide collectie van het museum zal vanaf het najaar in o.a. planokasten en legbord- en verdeelstangenkasten worden opgeslagen.

Magista depotinrichting kenmerkt zich voornamelijk door de hoge kwaliteit en flexibiliteit en worden nauwkeurig op de specifieke wensen van de klant afgestemd!

 

Accessoires multifunctioneel QuatroPlus® profiel, Stadskantoor Utrecht - augustus 2014

In één van de centrale ruimtes zijn deze week (wk 32) ontwikkelde prototypes, whiteboards, gordijnen et cetera opgehangen zodat een definitieve keuze kan worden gemaakt voor de accessoires die in het door ons geleverde en gemonteerde multifunctionele profiel QuatroPlus® kunnen worden toegepast.

 

 

Introductie schilderijwagen voor intern transport

Innosell heeft een nieuwe schilderijwagen ontwikkeld voor intern transport. De schilderijwagen is volledig afsluitbaar, geïsoleerd en voorzien van verende wielen.

 

 

 

 

Zomeractie Museum Art Foam

Innosell biedt prijsvoordeel tijdens de zomermaanden.

10% korting óf 1 rol Museum Tyvek gratis bij een bestelling vanaf € 500,00.

Bedrag is exclusief BTW, verpakkings- en vrachtkosten.

Onze algemene leveringscondities blijven van kracht.

Actie loopt t/m 15 september 2014.

 

Introductie ArtGuardian ® Collections care with Fraunhofer climate monitoring - juni 2014

Innosell is een samenwerking aangegaan met ArtGuardian.

ArtGuardian is een nieuw ontwikkeld systeem dat continu het microklimaat van het kunstwerk controleert en is wereldwijd uniek. De condities van het schilderij zijn op afstand te volgen.

De smalle en vlakke sensor wordt bevestigd aan het kunstwerk, het systeem controleert alle relevante parameters - 24 uur per dag, overal in de wereld.

Gegevens worden bijgewerkt op ingestelde intervallen en kunnen te allen tijde veilig worden ingezien op elk moment. Met een automatisch alarm als een vooraf opgegeven parameter wordt overschreden.

Een perfecte oplossing voor het volgen van uw uitgeleende schilderijen.

 

Opening van speciale tentoonstelling “Geschenken voor Willem III” in Museum Paul Tetar van Elven

Op 6 juni jl. is in Museum Paul Tetar van Elven de speciale tentoonstelling “Geschenken voor Willem III” geopend.

We zijn trots dat wij hier ons schilderij ophangsysteem hebben kunnen aanbrengen zodat de schilderijen op een veilige en fraaie manier kunnen worden opgehangen.

 

 

 

 

Musetra bakken bekleed met schuimmateriaal voor transport van glas en keramiek

Aan een museum in Duisburg leveren wij bakken voorzien van schuimmateriaal voor het veilig transporteren van glas en keramiek.

De bakken worden o.a. bekleed met een groevenschuim waardoor in de kist door middel van tussenschotten een vakverdeling kan worden gemaakt.

Tevens leveren wij hiervoor kussens gevuld met polystyreen korrels en onze MAF schuimmaterialen.

 

Montage schilderijrails in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum Amsterdam - april 2014

Op dit moment wordt de Philipsvleugel van het Rijksmuseum geheel gerenoveerd en gerestaureerd. De werkzaamheden zijn eind april 2013 gestart en zullen na de zomer van 2014 voltooid zijn. Onze medewerkers zijn deze week gestart met de montagewerkzaamheden van de schilderijrails.

 

 

Deelname van Jan Matel aan workshop social media van PVT en VMK

Obama en de nachtwacht...

Het verhaal van Jan Matel van Innosell is waarschijnlijk veel deelnemers bijgebleven. Hij bracht zijn elevator pitch niet alleen scherp en prikkelend, zijn verhaal was ook nog eens bijzonder actueel. Het was de week waarin Obama Nederland bezocht en volgens Jan niet naar de nachtwacht keek maar naar het ophangsysteem...

Al ruim voor onze workshop bleken ze bij Innosell te begrijpen wat de toegevoegde waarde kan zijn van een pitch op de homepage, kijk zelf maar eens op innosell.com

 

 

Montagewerkzaamheden Kunstauktionen Van Ham, Keulen

Zoals u kunt zien is ook een schilderij tentoonstelling in het begin een bouwput. Er wordt geboord, geschroeft en nog vele dingen meer. 

Onze monteurs doen zoals altijd hun uiterste best zodat onze klant Van Ham Kunstauktionen uit Keulen haar collectie aan ons fraaie schilderij ophangsysteem kan presenteren.

 

Presentatie Reinwardt Academie

Naar aanleiding van een uitnodiging door de Reinwardt Academie (Amsterdamse Hogeschool  voor de Kunsten) is onze directeur Jan Matel samen onze depotinrichtings-specialiste Judith Loesman op 19 maart jl. aanwezig geweest voor een gastdocentschap.

Na een bedrijfspresentatie en een korte toelichting over de verschillende producten op het gebied van depotinrichting werden de studenten in 2 groepen gesplitst om onafhankelijk van elkaar een opdracht uit te voeren. De opdracht was om een nieuw depot te ontwerpen c.q. in te richten. Jan Matel en Judith Loesman konden de studenten hierbij door hun vakkennis optimaal ondersteunen en hopen een bijdrage te hebben geleverd aan een professioneel en goed doordacht resultaat.

Wij kijken terug op een boeiende ochtend met gedreven en geïnteresseerde studenten.

 

Stadskantoor Almelo wordt voorzien van QatroPlus® profiel - maart 2014

Het nieuwe stadhuis van Almelo wordt voorzien van ons multifunctionele QuatroPlus® profiel en schilderij ophangsysteem. Wij hebben de definitieve bestelling voor levering en montvage van ± 500 m¹ ontvangen via de Bouwcombinatie.

 

 

Innosell gaat voor invoering ISO 26000.

Innosell is samen met de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en 33 andere leden van start gegaan met de collectieve invoering van de MVO-filosofie ISO 26000.

In samenwerking met NEN, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en adviesbureau Berenschot wordt op deze manier gewerkt aan de invulling van een breed gedragen duurzaamheidsstatement.

 

Aanmaak van serie zakken/buidels van Artivlies

In Italië worden zakken gemaakt uit Artivlies toegepast voor bewaring van kleding, tassen, schoenen etc.

 

 

 

Aanmaak Turtle kisten - februari 2014

In ons magazijn wordt intensief gewerkt aan de aanmaak van Turtle kisten, o.a. een order van 6 grote schilderijkisten (Turtles type C, Landscape).

 

 

 

Schilderij ophangsysteem voor Hessisches Landesmuseum Darmstadt – februari 2014

We zijn trots het Hessische Landesmuseum Darmstadt toe te mogen voegen bij onze tevreden klanten. Begin februari hebben wij het laatste deel van honderden meters rails gemonteerd en het eindresultaat mag er zijn!

Deze uitdaging zijn wij graag aangegaan!

 

Project Stadskantoor Utrecht: inbouw QuatroPlus ® profiel afgerond - februari 2014

Na een periode van bijna een jaar is de inbouw van het nieuw ontwikkelde multifunctioneel QuatroPlus®  profiel in het nieuwe stadskantoor Utrecht is met succes afgerond.

Het profiel is speciaal ontwikkeld om representatieve ruimtes zo strak en sierlijk mogelijk af te werken, met behoud van alle gewenste functionaliteit en flexibiliteit. En dat is zeker gelukt!

In totaal werden ruim 1600 meter rail, verdeeld over 20 verdiepingen ingebouwd.

De definitieve beslissing over de benodigde accessoires zal binnenkort genomen worden. Het QuatroPlus® profiel is voorzien van een universele stroomrail waarin spots kunnen worden geclickt en lampen en contactdozen kunnen worden bevestigd. Er is voorzien in hoek en T-oplossingen voor zowel de stroomrail als het QuatroPlus® profiel. Verder zijn in het QuatroPlus® profiel voorzieningen aangebracht om gordijnen in op te hangen, schilderij ophangsysteem te kunnen bevestigen en middels een montagestrip puntlasten te kunnen aanbrengen. Ook is er een gat in één van de kamers gemaakt t.b.v. doorvoer van een datakabel.

 

Nieuwe ontwikkeling

CALAMITY COVER beschermt uw schilderijen bij calamiteiten.

De calamity cover werd op verzoek van een internationaal bekend museum voor grote en kostbare schilderijen ontwikkeld die in geval van calamiteiten niet in kort tijdsbestek zijn te verplaatsen door hun omvang en/of gewicht. Het doel is om in geval van calamiteiten de schade door brand, rook, roet en water zoveel mogelijk te beperken en zodoende de vaak unieke kunstvoorwerpen in stand te houden. Bij de ontwikkeling hebben we ervoor gekozen om de cover waar mogelijk op te bergen in een box achter het schilderij, andere oplossingen zijn uiteraard mogelijk.

 

Beursdeelname Deubaukom te Essen - januari 2014

De beurs voor architectuur, ingenieurskunst, woningbouw, industriebouw en de algemen bouwsector in Duitsland.

Naar aanleiding van onze deelname aan de Deubaukom 2014 zullen wij ons esthetisch fraai Koreder Line schilderij ophangsystem en onze nieuwe ontwikkeling het multifunctionele QuatroPlus profiel voorstellen.

De beurs vindt plaats van 15 t/m 18 januari 2014 in Essen. U vindt ons in hal 3, standnummer 465.


 

Kerstsluiting - december 2013

Rond Kerst en Nieuwjaar zal ons bedrijf gesloten zijn vanaf dinsdag 24 december 2013 t/m donderdag 2 januari 2014.

Wij wensen u en uw familie Prettige Feestdagen en een voorspoedig maar bovenal een gelukkig en gezond Nieuwjaar.

 

Renovatie hoofdkantoor Philips Amsterdam - najaar 2013

De Breitnertoren in Amsterdam, het hoofdkantoor van Philips International, is gerenoveerd.

Innosell mocht kantoren, gangen e.d. in het 23 verdiepingen tellende kantoorgebouw voorzien van haar Koreder Line schilderij ophangsysteem.

Deelname Exponatec

De internationale beurs voor musea, conservering en cultureel erfgoed in Keulen (Duitsland).

Innosell presenteert zich op deze beurs hoofdzakelijk met MAF verpakkingsmaterialen, Koreder Line schilderijophangsystemen en Magista depotinrichtingen.

Ook nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd.

De beurs vindt plaats van 20 t/m 22 november 2013. U vindt ons in hal 3.2, standnummer A 078.

 

1MinutePitch

De 1 MinutePitch van directeur/eigenaar Jan Matel, klik hier:

1MinutePitch

 

 

 

 

 

Stockholm - juli 2013

Voor een museum uit Stockholm hebben wij klantspecifieke containers voor het intern transporteren van o.a. schilderijen vervaardigd.

 

 

 

 

Artikel in het blad Twentevisie - maart 2013

artikel Twentevisie maart 2013
 

 

 

 

 

Stadskantoor Almelo - eind 2012

 

 Ons multifunctionele profiel QuatroPlus® zal ook worden toegepast in het nieuwe Stadskantoor in Almelo. In de laatste maanden is reeds gebleken dat er ook voor andere projecten grote belangstelling is voor dit nieuwe innovatie product.

 

Nigeria - december 2012

Innosell treft voorbereidingen om het Koreder Line schilderij ophangsysteem te introduceren op de Nigeriaanse markt.

 

 

Gouda - 2012

 

Innosell heeft galerie Arti Legi ingericht met onder andere schilderijophangsystemen en tentoonstellingswanden.

 

 

Vaticaan - verpakkingsmateriaal - november 2012

 

In de komende weken wordt een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal naar Italië geexporteerd hetgeen onder andere gebruikt zal worden voor het opslaan van kostbare goederen van het Vaticaan in Rome.

 

 

Nieuw project: Stadskantoor Utrecht

Het nieuw ontwikkelde QuatroPlus® profiel dat i.s.m. Kraaijvanger architecten tot stand is gekomen, zal worden toegepast in het nieuwe Stadskantoor Utrecht die op dit moment wordt gebouwd.

 

 

 

 

 

Export en Innosell

 

In de afgelopen weken is Innosell een samenwerking aangegaan met een buitenlandse overkoepelende organisatie van musea hetgeen de export voor Innosell een aanzienlijke stimulans zal geven.

 

Rijksmuseum Amsterdam - oktober 2012

 

Na vele jaren van intensieve samenwerking heeft Innosell haar werkzaamheden bij de nieuwbouw van het Rijksmuseum Amsterdam afgerond.

De laatste fase betrof met name de schilderij ophangsystemen waarvan een deel door Innosell is gesponsord.